Famly har lavet nogle standardroller, som du kan tildele personalet baseret på, hvordan vi har set andre institutioner bruge Famly. Du kan selvfølgelig også rette i rollerne eller lave dine helt egne.

Adgangsstyring af personale

Du kan styre hvilket personale, som har adgang til hvad. For at få et overblik over, hvem der har adgang, og hvad de har adgang til gøres  følgende:

• Log ind i Famly
  • Klik dig ind på institutionen og tryk på ‘Indstillinger
  • Du vil se en boks øverst kaldet ‘Adgangsstyring
  • Klik på ‘Vis’ knappen ud for den
  • Her vil du se et overblik over, hvem fra personalet der har adgang til Famly, og hvilken rolle de er blevet givet.
  • Tip: I toppen af oversigten kan du vælge hvilke medarbejdere, du gerne vil have vist. Som standard vises alle medarbejdere. For at ændre dette, klik på ‘Vis alle’, en drop down vises, og du kan vælge den type medarbejder du gerne vil have vist (fx Leder, Pædagog, Vikar).

I oversigten har du mulighed for at gøre to ting:

1. Du kan give medarbejdere et login. Ud for medarbejdere der ikke har fået tildelt et login er der en ‘Giv login’ knap. Du trykker blot på knappen ‘Giv login’, vælger den rette rolle og afslutter med at trykke på ‘Send invitation’.
  2. Du kan vælge at rette medarbejdernes nuværende roller. Ved siden af medarbejdere, der har fået tildelt et login og dermed ikke nogen rolle, er der en knap, der fortæller hvad deres nuværende rolle er. Tryk på knappen f.eks. ‘Rolle: Pædagog’ og vælg den rette rolle til medarbejderen og afslut ved at trykke på ‘Gem ændringer’.

Administrer roller

Du kan styre, hvad de forskellige roller har adgang til i Famly. Du kan også lave ny roller, hvis du har flere forskellige slags personaler, som skal have forskellig adgang til Famly.

For at administrere roller gøres følgende:

• I toppen af oversigten kan du se en knap kaldet ‘Administrér roller’
  • Klik på knappen
  • En ny side åbner med en skematisk oversigt over personaletyper og deres adgangsområder i Famly. Personaletyperne er listet ud af x-aksen, mens adgangsområderne er listet ud af y-aksen.
  • Ledere har adgang til alle dele af Famly, men du kan indstille, hvad de andre roller/personaletyper skal have adgang til. For at ændre deres adgang tryk på ‘Redigér’ under den pågældende rolle.
  • Nu kan du markere de områder, du ønsker, at rollen skal have adgang til.

Tilføj ny rolle

• For at tilføje en ny rolle, klik på ‘+ Tilføj ny rolle’ knappen i toppen af skærmen
  • En pop up beder dig skrive navnet på den nye personalerolle. Skriv navnet på rollen og afslut ved at klikke på den grønne ‘Opret’ knap
  • En ny rolle vil blive synlig i oversigten over personaleroller, og du kan starte med at vælge, hvilke dele af Famly, den nye rolle skal have adgang til. Klik på ‘Redigér’ og marker de områder, som du gerne vil give adgang til og afslut ved at trykke ‘Gem’.

Tip: Du kan slette rollen igen ved at trykke på ‘Redigér’ og vælge ‘Slet’. Så vil rollen forsvinder med det samme i oversigten over personaleroller.